Tisztelt Ügyfeleim!

Ezen az oldalon minden olyan információt megtalálnak, amelyre az energiatanúsítvány kapcsán szükségük lehet!

 

Energetikai tanúsítvány készítéséhez több szakembert is tudok ajánlani, gyorsan és barátságos áron készítik el az adásvételi szerződéshez szükséges dokumentumot! Hívjon bizalommal, megoldjuk akár 24 órán belül!

 

2015. február óta!!!! – Wekerlei lakástulajdonosok figyelmébe!

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. (VI.30.) Korm.rendeletet  2015. január 30-án módosították, így sajnos kikerült belőle a a jogszabállyal védetté nyilvánított épületre, valamint a jogszabállyal védetté nyilvánított (műemlékileg védett, helyi építészeti értékvédelemben részesült) területen lévő épületre vonatkozó kivétel, mely alapján Wekerlén az elmúlt években nem volt szükség energetikai tanúsítvány elkészítésére eladás esetén.

Megbízóinknak  ezért javasoljuk a tanúsítvány elkészítését, melynek érvényességi ideje (ld. fenti rendelet 8. § (1) bekezdése) tíz év, és mostantól feltétele az eladásnak Wekerlén is. Az elkészült tanúsítványok értékét a hirdetésekben (rendelet 3. § (2a) bekezdés) fel lehet tüntetni, így elősegítve az érdeklődők tájékoztatását.

Szakembereket, akik szükség esetén tanácsot adnak, illetve elkészítik Önnek a tanúsítványt, személyesen tudunk ajánlani, kérjük, érdeklődjön!

 

——————————————————————————————————————————————————————————

2015. február 1-ig érvényes információ! Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a jelzett időponttól új jogszabály lépett életbe!

Az egyik legfontosabb, wekerlei Megbízóimat érintő információ: a telepen, a műemléki védettség miatt nem kötelező az energiatanúsítvány beszerzése! Ez azt jelenti, hogy az adásvételnek nem feltétele, a Vevő nem kérheti, de az Eladó-Bérbeadó elkészíttetheti, akár még a hirdetési fázisban, mert a jó “bizonyítvánnyal” rendelkező ingatlanok eladása minden bizonnyal könnyebb lesz.

Jogszabályi háttér:

176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról

1.§ (2) e) a jogszabállyal védetté nyilvánított épületre, valamint a jogszabállyal védetté nyilvánított (műemlékileg védett, helyi építészeti értékvédelemben részesült) területen lévő épületre
Eladás esetén a fenti jogszabályra érdemes hivatkozni.